Накратко:

Придобиването допълва и разширява вече съществуващото портфолио на HID Global за управление на самоличността. Софтуерното решение на Quantum Secure помага на потребителите да отговорят на регулаторните изисквания и подобрят управлението на самоличността

Austin, Texas – 26 Март, 2015 – HID Global®, световен лидер в решенията за сигурни идентификация, днес анонсира придобиването на Quantum Secure,

HID Global, световен лидер в решенията за сигурна идентификация анонсира днес придобиването на Quantum Secure, водещ доставчик на софтуерни системи за управление на самоличността, спазването на достъпа и провизиране на достъпа в рамките на защитена физическа инфраструктура. С това придобиване HID Global ще подобри възможността да предлага цялостни завършени решения за управление на самоличността.

Софтуерната система SAFE на Quantum Secure предоставя единна, напълно оперативно съвместима и интегрирана платформа от правила за сигурност за управление на сигурната идентичност, спазвайки законовите изисквания и оперативен анализ в различни местоположения и системиИзползвайки тази платформа, клиентите имат възможност да намалят оперативните разходи и профила на риска на организацията, както и да насърчава спазването на регламентите на коренно различни инфраструктури за сигурност.

„С придобиването на Quantum Secure, HID Global прави важна стъпка в задоволяването на потребителските нужди на клиентите от управление на идентичността, риска и съвместимостта. Фирмата е в челните редици при предоставянето на универсален инструмент за управление за всички организации, особено тези в силно регулирани сектори като финанси и здравеопазване с строго спазване на изискванията„, каза Denis Hébert, президент и главен изпълнителен директор на HID Global. „Поглеждайки в бъдещето, комбинацията от софтуерната система SAFE на Quantum Secure и настоящото продуктово портфолио на HID ще доведе до все по-добри и по-всеобхватни решения за нашите клиенти.“

 

„Нарастващите нужди от спазване на регулациите и управление на риска за разнообразен набор от идентичности ще трябва да бъдат изпълнени чрез интелигентен, прогнозен анализ на данните и съответната автоматизация на процесите в една глобална среда за сигурност. Като обединява най-добрите в класа технологии на HID Global и софтуерния пакет на Quantum Secure, придобиването ще помогне на клиентите да се намали рискът и да се гарантира спазването на регулативните изисквания“, каза Ajay Jain, главен изпълнителен директор на Quantum Secure.

Quantum Secure е създадена през 2004 в Сан Хосе, Калифорния.

За HID Global

HID Global е надежден доставчик на иновативни продукти, услуги, решения и ноу-хау, свързани със създаването, управлението и използването на сигурни самоличности за милиони клиенти от цял свят. Обслужваните пазари на компанията включват физически и логически контрол на достъпа, включително надеждна автентикация и управление на правомощията; печат и персонализация на карти; Системи за управление на посетителите; високозащитени правителствени и граждански идентификационни документи; RFID технологии използвани за маркране на животни, индустриални и логистични приложения. Основните марки на компанията включват: ActivID®, EasyLobby®, FARGO®, IdenTrust®, LaserCard®, Lumidigm®, Quantum Secure и HID®. Базирана в Остин, Тексас, HID Global има над 2200 служители по целия свят и оперира с международни офиси, които поддържат повече от 100 страни. HID Global® е запазена марка на ASSA ABLOY Group. За повече информация, посетете http://www.hidglobal.com.

За Quantum Secure, Inc.
Софтуерната система SAFE на Quantum Secure предоставя единна, напълно оперативно съвместима и интегрирана платформа от правила за сигурност за управление на сигурната идентичност, спазвайки законовите изисквания и оперативен анализ в различни местоположения и системи. Клиентите на Quantum Secure включват: търговски и правителствени организации като Министерството на енергетиката на САЩ, Министерството на здравеопазването и човешките ресурси, Oracle Corporation, The New World Trade Center, Adobe Systems, NVidia, United Health Group, AMD, AT & T, eBay, Visa, SMU, PG & E, Juniper Networks, Symantec Corporation, Международно летище Сан Франциско и международното летище Торонто Пиърсън. За повече информация, посетете http://www.quantumsecure.com/.